Jangela Batzordea sortu zenetik (2019) urtean, LABetik jangelako produktuen kalitatea hobetu eta bertakoproduktuak erabiltzeko proposamen konkretu desberdinak egin ditugu. Beste zenbait eskariren artean, bertako produktuen kontsumoa bideratu eta gainera Nafarroan euskarabultzatzen duen ERRIGORA herri ekimenaren bidez zenbait elikagai konkretu eskuratzea eskatu genuen; arrain freskoa maiztasun handiagorekin (ez soilik astean behin) eta Kantauri itsasokoa izatea, edo barazki izoztua eta aurreprestatuak baztertu …
Read More »Tag Archives: jangela
Urriak 2, jangela batzordeko bilera berri bat
Ikasturte berri bati ekin diogu eta urritik aurrera 1.500 pertsona baino gehiagok erabiliko dugu egunero jantoki zerbitzua CAF Beasainen (udarako jardun jarraileko egunetan 400 pertsona inguru). Urteko ia egunen erdietan enpresan bazkalduko dugu. Hau bizi laboral osora estrapolatzen badugu, enpresako jantokietan kontsumitzen ditugun elikagaiek guregan duten garrantzia dimentsionatu dezakegu. Gainera, guzti honek ez dio gure osasunari bakarrik eragiten, eguneko 1.500 …
Read More »Jangela Batzordea: aurrerapen eta borondate gutxi
Hiru hilez behin biltzen den jangela batzordearen bilera burutu berri dugu. LABek egindako zenbait proposamenen inguruan jardun gara berriro. LABek sustatuta, Nafarroako Errigora herri ekimenak kontserbako tomatea eta entsaladetako olioa hornitzea aztertzen ari omen da Enpresa. Lekaleak berriz, Errigora edo Euskal Baserrik hornitzea aztertzen ari omen dira. Bertako arrain freskoa astean behin baino gehiagotan eskaintzea ere eskatu genuen, gaur enpresak …
Read More »